Οι επόμενες κινήσεις της Nova


Πληθώρα νέων χαρακτηριστικών ετοιμάζεται να προσφέρει το τεχνικό τμήμα της Nova στους χιλιάδες συνδρομητές της πλατφόρμας. Αρχικά, με ένα νέο update στους Novabox δέκτες που θα γίνει αρκετά σύντομα -πιθανότατα πρίν τις γιορτές-θα προστεθεί η λειτουργία εγγραφών (REC), δυνατότητα που θα επιτρέπει τη σύνδεση εξωτερικών μέσων αποθήκευσης στο δέκτη για την πραγματοποίηση εγγραφών.

Παράλληλα, το επόμενο μεγάλο project που βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης είναι η ενεργοποίηση της θύρας Ethernet των δεκτών, ώστε να δωθεί πρόσβαση σε VOD περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το library δικαιωμάτων που διαθέτει η Nova, ώστε να μπορούν ανα πάσα στιγμή να επιλέξουν την ταινία, σειρά, ντοκιμαντέρ της αρεσκείας τους μέσα από 500-1000 επιλογές που συνεχώς θα ανανεώνονται και να τα παρακολουθούν στην τηλεόραση τους!

Για τη χρήση της υπηρεσίας δεν θα απαιτείται VDSL σύνδεση αφου θα χρησιμοποιείται HLS/HDS πρωτόκολλο (παρόμοιο με το Apple TV) που θα προσαρμόζει ανάλογα την ανάλυση της εικόνας σύμφωνα με την διαθέσιμη ταχύτητα internet που θα διαθέτει ο κάθε χρήστης.

Κώστας Παπαζαχαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.